Home Wie ben ik Coaching Face reading Contact Blog
© C.A. van der Poel; Balans Praktijk & Facereadings.nl

Hoe je meer tijd voor jezelf kan krijgen

Is het jou al gelukt om meer tijd aan jezelf te besteden en meer te genieten? Door meer tijd te nemen voor jezelf en je eigen behoeften te vervullen, bouw je meer energie op. Meer energie om te doen wat je doen wilt. In de chaos van ons dagelijks leven lijkt het vaak moeilijk om die tijd te vinden, maar het is niet onmogelijk.

Moeten!

Er zijn altijd wel weer klussen die gedaan moeten worden, of vrienden of familieleden die je aandacht en tijd vragen. Voor je het weet is er weer een dag voorbij. Weer ben je niet toegekomen aan wat je werkelijk wilt voor jezelf. We zitten vaak vast in het idee dat we van alles moeten. Uiteraard kan je ook niet alles uitstellen, maar sta eens stil bij wat je moet doen. Is dat nu werkelijk noodzakelijk op dit moment, of kan het ook een andere dag? Komt het misschien op een andere dag zelfs beter uit?  

Houdt het Simpel.

Creëer structuur in je dagelijks leven en houdt het vooral simpel. Maak bijvoorbeeld een lijstje van de klussen die gedaan moeten worden. Moet je ze werkelijk allemaal nu doen? Zet de twee belangrijkste klussen van die dag bovenaan. Die twee ga je in ieder geval doen. Is er daarna nog tijd over, dan kan je andere klussen van de lijst aanpakken, maar je kan uiteraard ook een moment voor jezelf pakken.   Vink de klussen die je gedaan hebt af. Hierdoor krijg je een goed overzicht in wat je allemaal doet op een dag en wordt het dus ook makkelijker om die tijd voor jezelf te vinden.   Door overzicht en structuur te creëren, kan je efficiënter met je tijd omgaan en blijft er meer tijd over.     C.A. van der Poel
rust Terug